Ben jij dat lastige kind

Word jij gek van je ouders die steeds maar weer roepen dat je van alles moet? Terwijl jij alleen maar denkt ‘ik moet niks en laat me nu toch eens een keer met rust’. Af en toe zou je je ouders wel achter het behang willen plakken of niet? Zeker als jij net lekker wilt uitslapen en daar zijn ze weer. Roepend onder aan de trap, terwijl jij heus dingen gaat doen, maar nu even niet.

Hoe zou het voor je zijn als je weet dat je ouders weer vertrouwen in je hebben? Dat ze weten dat jij wel de juiste dingen doet en dat ze trots op je zijn. Dat ze stoppen met zo op jou te letten, zodat jij kunt chillen op de momenten dat jij daar behoefte aan hebt.

Lukt dat nu even niet omdat jij niet lekker in je vel zit. Maak je je best zorgen over school ook al denken je ouders van niet? Je zou dat graag veranderen, maar je weet niet hoe. Je weet gewoon niet waar je moet beginnen en dus doe je maar niets meer.

Dat is helemaal niet erg. Dat kan de beste overkomen en het is juist heel stoer als je dan hulp zoekt. Iemand die je helpt om hier uit te komen. Die jou leert hoe je het anders kunt doen zodat je ouders en leerkrachten niet langer op je hoeven te mopperen. Die jou helpt met de dingen die ‘moeten’ leuk te maken. En niet alleen dat, die er samen met jou voor zorgt dat je weer plezier hebt en kunt doen wat je zo graag doet. En dat kan, ook voor jou.

Wil je meer weten? Laat je ouders deze website zien of neem zelf contact met me op en dan vertel ik je graag meer.

Wat kinderen vertellen

Ik ben door mijn ouders naar Steven toegestuurd omdat ik ben blijven zitten. Het jaar ervoor ben ik nog met de hakken over de sloot over gegaan, maar dit jaar was er geen redden aan. Een en al onvoldoendes en ik bleef zitten.

Thuis was er altijd ruzie. Mijn vader en moeder waren mij steeds aan het pushen dat ik huiswerk moest maken. Ze dreigden bijna iedere dag om de Wifi af te sluiten en ze wilden mijn Playstation verkopen. En als ik boven op mijn kamer was hoorde ik ze vaak ruzie maken om mij.

Toen hoorde mijn vader over Steven en hij heeft hem gebeld omdat hij alle ruzies zo zat was. Ik had er helemaal geen zin in, maar ik ben toch maar gegaan, want zo was het voor mij ook niet leuk meer. Ik vond het fijn dat Steven luisterde naar wat ik vond en niet gelijk begon met wat ik niet goed deed.

Steven zag al snel dat ik op de verkeerde manier leerde. Ik deed mijn best, maar ik haalde toch geen goede cijfers en plannen vond ik ook heel moeilijk.

Hij heeft me geholpen met hoe ik mijn taken het beste kon doen. Hoe ik slimmer kon leren en ook hoe ik handiger om kon gaan met andere mensen. Want ik had nogal eens ruzie, terwijl ik dat helemaal niet wilde.

Dit was vorig jaar en alles is nu anders. Ik ga dit jaar zeker over, want mijn laagste cijfer is nu een 6,7. Ik vind het leuk om hoge cijfers te halen en dat iedereen trots op me is. Ik mag gewoon op de Playstation als ik daar zin in heb en mijn vader maakt weer grapjes tegen me. Ik ben zo blij dat al dat gedoe nu over en voorbij is.

Willem (15)
Maak hier een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek